Det är visserligen bara oktober än, men redan nu börjar affärerna skylta med julklappar och många börjar fundera på vad de ska ge sina nära och kära. Att vara ute i god tid är bra för att hitta den perfekta klappen.

Den som vill börja tidigt i år med julklappsletandet har redan nu en perfekt present till släktingen eller vännen som gillar musik och framförallt Carola. I VK kan man nämligen läsa att hon släpper en ny julskiva den 28 oktober som kommer gå under namnet ”Drömmen om julen”. Det nya albumet har skapats i samarbete med dramaturgen och kompositören Ulla-Carin Nyquist och producenten Peter Nordahl. Och skivsläppet följs av en julturné i Sverige och Norge, som även den kan vara en fin julklapp att ge bort till någon.

Hitta bästa tipsenjulklappar-gavor

Visst kan det kännas lite väl tidigt att börja tänka på julklapparna nu redan i oktober men vill man att ens nära och kära ska få något riktigt fint och genomtänkt är det bäst att börja i tid. På nätet kan man hitta ett grymt tips på en bra present oavsett vem det är julklappen ska ges till. Och ger man sig bara ut på lite research behöver man inte ha så mycket egen fantasi. I Expressen har man exempelvis samlat de bästa tipsen för julklappar till föräldrarna. Det smarta med de här tipsen är att det är julklappar som man kan ge till dem båda, förutsatt att de fortfarande lever tillsammans. Om ens föräldrar är sambos kan man satsa på en sådan här gemensam present i form av inredning till hemmet, fina textilier eller nytt porslin.

Årets julklapp inte poppis

Är man inte ute i lite god tid när det gäller julklapparna kommer säkert det hela sluta med att man får haka på och köpa det som blivit utsett till årets julklapp. Och årets julklapp är sällan något som alla uppskattar. Förra året blev det till exempel en robotdammsugare och i Göteborgs-Posten kunde man läsa om att många totalsågade den och tyckte den var både onödig och dyr. Robotdammsugaren är dock långt ifrån den enda årets julklapp som känts som en dålig present. Några andra exempel är dessa:

  • Verktyget
  • Spikmattan
  • Aktivitetsarmbandet
  • Det elektroniska husdjuret
  • Råsaftcentrifugen