GPS-klockor är ett enkelt sätt för föräldrar att både hålla koll på och ta kontakt med sitt barn när han eller hon är ute och leker. GPS-klockor skiljer sig åt både i funktion och passform och därför är det viktigt att hitta den som passar just familjens behov.

När det är dags för utomhuslek finns några standardprocedurer. Fötterna ska ner i skorna, jackan ska knäppas, handskar och mössa ska på om det är kyligt ute. På senare tid har det tillkommit ytterligare en rutin som är tänkt att göra uteleken tryggare för både barn och förälder – nämligen att knäppa en GPS-klocka runt barnets handled. Med hjälp av en gps klocka för barn kan föräldrarna se var han eller hon befinner sig och vid behov kan barnet ringa till föräldrarna genom en inbyggd telefon.

Mer än bara en klocka

Till skillnad från ett armbandsur gör en GPS-klocka mer än att bara visa tiden. Den har blivit ett kompletterande element till vardagslivet och innehåller ofta samma smarta funktioner som en mobil: GPS, telefon, spel och mer därtill. En GPS-klocka blir därför dels ett bra sätt för föräldrar att hålla koll på sitt barn när han eller hon är ute och leker, och dels ett roligt tillbehör för barnet att ha med sig ut till sina kompisar.

Passformens betydelse

GPS-klockor har blivit noga undersökta och fortsätter att bli det. I och med marknadens konkurrens och ständiga lanseringar kommer den ena efter den andra klockan med unika funktioner och nya former. Vid köp av en GPS-klocka för barn är det därför viktigt att hitta en klocka som tål lek och rörelse utan att trilla av. Samtidigt ska klockan inte sitta på ett sätt som blir farligt, exempelvis som skapar klämrisk.

Att välja rätt klocka

Det är enkelt att säga att barnet behöver en bra klocka, men kanske desto svårare att besluta sig för vilken klocka som passar bäst. Ett av de kanske enklaste sätten är att hitta undersökningar och tester som andra har genomfört. På så sätt får konsumenten förmedla sina egna erfarenheter om de olika modellerna, vilket potentiella köpare i sin tur kan dra nytta av när det är dags att välja modell. När klockan slutligen är vald och har levererats kan den konfigureras direkt till mobilen och barnet kan ge sig ut för att leka!