Det är vanligt att hyresrätter ombildas och blir bostadsrätter. Men vägen från hyresrätt till bostadsrätt är inte helt spikrak. Därför kan det finnas många fördelar med att anlita personer som är proffs på ombildning.

Om du på något sätt är inblandad i en process där hyresrätter ska ombildas till bostadsrätter finns det bra tips som kan underlätta arbetet. Att gå in på https://interesta.se/ och kontakta dem är ett mycket smart drag. De är bostadsrättsspecialister och ombildningskonsulter. En ombildning med dem som hjälp präglas av engagemang och kunskap. Interesta har mer än 30 års erfarenhet av ombildning så du är i trygga händer. Den främsta fördelen med att ta hjälp är att processen kan gå snabbare och bli rätt utförd från början. En försening kan få stora konsekvenser om det vill sig illa.

“En förening som inte har en godkänd och registrerad ekonomisk plan får inte upplåta bostadsrätter.” Läs mer här.

Följ ramverket för ombildning

När ett hus ska ombildas från hyresrätter till bostadsrätter är det viktigt att allt går rätt till, och det är för allas bästa. Sveriges domstolar har satt upp ett ramverk för hur en ombildning ska gå till och vad som ska ske när. Exempelvis ingår det att styrelsen för bostadsrättsföreningen gör en ekonomisk plan. Att upprätta en ekonomisk plan är inte det lättaste, men som tur är kan även Interesta hjälpa till med det om du anlitat dem för ombildningen. Den ekonomiska planen ska registreras hos Boverket och intygas av två personer.