Funderar du på att gifta dig? Det är nog många som gör det, och många som inte kan komma runt alltifrån logistik, till kostnader och till datum. Detta är inget du behöver tänka på om du gifter dig på drop-in!

Det blomstrar för drop-in-bröllop i Sverige och nu senast skedde det på Skansen, samtidigt som Prins Carl Philip och Sofia. Detta är en årlig tradition som startade i samband med det kungliga kronprinsessbröllopet 2010.

GP rapporteras det att hela 440 par vigdes i sommarsolen i hjärtat av Stockholm. Av dessa valde 74 par en kyrklig vigsel och mertalet, 336 stycken par, borgerlig.

Skansens kommunikationsavdelning kommenterar massvigsel på följande sätt:

-Prinsbröllopet har ju satt bröllop över huvud taget i fokus, så det kan hända att det bidragit till att folk velat gifta sig. Å andra sidan tror jag att den kalla våren har gjort att folk inte riktigt vågat bestämma sig för ett utomhusbröllop, som ju detta är, förrän rätt sent.

Gift dig obokat!brud gifta bröllop frieri

Tidigare skrev vi om hur du kan döpa ditt barn obokat, på ett så kallat drop-in dop. Ett liknande firande av en tidigare enbart kyrklig ceremoni. Vare sig du är religiös eller inte, romantiker eller realist kan det vara väldigt vackert att gifta sig spontant på en glädjefylld plats, samtidigt som 439 andra lika förälskade par.

På Skansens Facebook-sida kan du både se massor av bilder på de giftassugna, deras bröllopsstass, blommor, lyckliga miner och vigselringar!

Funderar du alltså på att ingå äktenskap med den du älskar finns det alternativ att välja bland. Du behöver inte spendera tusentals kronor på att ackommodera mängder av släktingar och vänner, servera mat och se till att alla har det roligt. Med ett spontant och obokat bröllop står de övriga förlovade för glädjeyran runt dig och ansvarslöst kan du förälskat säga ”I do” till den som du valt att dela ditt liv med.