Små barn rör sig snabbt, tar tag i saker, stoppar saker i munnen och klättrar. För att det inte ska hända en olycka när ditt barn gör dessa saker är det viktigt att göra hemmet säkert. Det är tyvärr ofta som barn i åldern 0-3 år som förolyckas i hemmet.

Om du har ett barn i ålder litet barn som precis börjat krypa eller gå har du nog upptäckt att barn kan vara överallt och de är blixtsnabba. Hemmet är faktiskt en plats där det sker väldigt många olyckor där barn är inblandade. För att undvika att ditt barn förolyckas i hemmet är det viktigt att barnsäkra ordentligt. Att barnsäkra med homesafety är en väldigt bra idé. De har högkvalitativa produkter som verkligen gör hemmet säkert och tryggt för ditt lilla barn. Du kan köpa allt från lådspärrar till spisvakter.

Fallolyckor är vanliga

Något som barn gör är att klättra på saker. Det gör att risken för fallolyckor ökar dramatiskt när barnet börjar utforska sin närmiljö. För att förebygga fallolyckor ska du sätta upp grindar vid trappor, förankra stora tunga möbler i väggen, montera fönsterspärrar och säkerhetsspärrar på dörrar. Det är inte ovanligt att barn stoppar saker i munnen. För att inte riskera att barnet kvävs av något olämpligt ska du tänka på att ta bort alla små saker. Det är väldigt vanligt att föräldrar inte alls tänker på dessa små oskyldiga saker förrän olyckan är ett faktum.

Små saker som barn kan sätta i halsen:

  • Små runda batterier
  • Nötter
  • Godis
  • Små leksaker
  • Små stenar
  • Djurfoder

I köket lurar massor med faror för barn

Köket kan vara en farlig plats för barn om du inte barnsäkra det på ett bra sätt. Vassa knivar och redskap ska förvaras i lådor eller skåp som barnet inte når eller som har säkerhetsspärrar. Tyvärr är brännskador vanliga och för att undvika det ska du skaffa ett spriskydd och en spisvakt. Tippskydd och spärr på ugnsluckan är också nödvändigt. Tänk på att ställa hushållsapparater utom räckhåll för barnet. En sak som många glömmer är hängande sladdar. Dessa kan barn dra i och få en het kaffebryggare eller tung bakmaskin över sig. Undvik också att ha hängande dukar på bordet. Förvara diskmedelstabletter och andra rengöringsmedel på behörigt avstånd från barnet. Det är vanligt att barn förgiftas av saker de ätit på.