En semester med barnen behöver inte betyda en flygresa till solstränder med transfer och krångliga resepaket, det går även alldeles utmärkt att ta en stadsweekend – så varför inte börja med att besöka en av Sveriges storstäder såsom Malmö och se succéföreställningen Matilda som både söker barn till showen och går att se som föreställning?

Börja din stadsweekend i Malmö med att boka hotell på www.hotellmalmo.nu och välj förslagsvis ett hotell som ligger nära Malmö Opera. Där kommer nämligen föreställningen Matilda att sättas upp under våren 2019, vilket bland annat Sydsvenskan skriver om. Men redan innan dess kommer man att hålla öppna auditioner för att casta barn till föreställningen, så om du har barn i åldern 8-13 år så kanske det är något för dem? Enligt tidningen Norra Skåne så kommer auditionerna att hållas under februari och man kommer behöva ungefär 25 stycken barn. Allt du som förälder behöver göra är alltså att ta dig hit och antingen låta ditt barn gå på audition eller bara se showen nästa vår.

Föreställningen Matilda i Malmö

Föreställningen som kommer sättas upp i Malmö är musikalversionen av den brittiska författaren Roald Dahls bok Matilda från 1988 som handlar om just femåriga Matilda. Hon är jättesmart och har magiska krafter, men kämpar i en värld av en oförstående vuxenvärld, såväl hemma som i skolan, och nu är det Sverigepremiär på gång. Musiken är skriven av Tim Minchin och Dennis Kelly vilka skrev den för inför showens premiär 2010 i England, och just nu spelas musikalen i Londons West End. Här hos oss i Sverige kommer det vara dirigenten Joakim Hallin som är musikaliskt ansvarig och även en regissör är utvald, men vem det är vill man dock inte riktigt avslöja ännu.

Annat att göra i Malmö med barn

Det finns såklart en massa annat skoj som går att göra i Malmö med barnen, ett ställe som man till exempel kan hämta inspiration ifrån är Malmöstads hemsida och deras kalender över vad som händer och sker just nu. Här står bland annat allt om:

  • Aktuella museiutställningar
  • Bibliotekens olika evenemang
  • Teaterföreställningar
  • Akvariets evenemang
  • Isbanan i Folkets Park
  • Tivoli

Sedan finns såklart en uppsjö av fler saker som kan vara roliga både för vuxna och för barn under en weekend i Malmö. Vad sägs till exempel om en härlig restaurangupplevelse eller kanske en rundvandring genom Malmös historiska delar? Kolla upp vad du och barnen är sugna på att göra innan ni bokar hotellet i Malmö eller be hotellet om råd med vad som är aktuellt just nu – här kan både barn och vuxna njuta!