Med ett nytt barn i hemmet är det dags att börja tänka på säkerheten. Detta gäller allt från enklare saker som att skaffa larm till att barnsäkra hela hemmet och tänka steget längre och se till att det är rätt klimat i huset. Här går vi igenom några viktiga delar du behöver tänka på när det är dags för ett tillskott i familjen.

Att barnsäkra hemmet innebär naturligtvis självklara dela som att sätta lås på skåp, grindar på trappor och halkskydd i badrum. Men det finns många fler saker som är bra att ha i åtanke såsom att det är rätt temperatur i hemmet. Små bebisar är känsliga och dt får inte vara varken för varmt eller för kallt. Detta kan du enkelt styra genom att installera en luftvärmepump från e-klok.se. Det kan även vara smart att installera ett larm för att du ska känna att hela familjen är trygg dygnet runt.

Barnsäkra hemmet – Några tips

grindÄr det ditt första barn finns det en del saker som behövs göras i hemmet för att det ska bli säkert för små barn att röra sig i.

  1. Skruva fast möbler ­­

”Alla större möbler innebär en klämrisk och ska därför skruvas fast i väggen”

Så här säger Viivilla om att det är viktigt att barnsäkra stora möbler för att inte riskera olyckor.

  1. Grind i trappan

Har du en trappa i huset måste du barnsäkra genom att sätta upp grindar både uppe och nere. Fallolyckor är en av de vanligaste olyckorna bland små barn i svenska hushåll så gör allt du kan för att bidra till att dra ner denna statistik.

  1. Barnsäkra babysittern

Ta för vana att använda babysittern på golvet där det inte finns någon risk att den välter.

  1. Stoppa undan småsaker

Barn stoppar allt i munnen så var noga med att plocka undan småsaker och låsa skåp så att barnen inte kommer in i dem.