Har du gamla möbler du funderat på att slänga? Gör inte det, tänk på att dina barn kan ha behov av dem när de flyttar hemifrån. Gamla möbler är både trendigt och lätt att rusta upp. Måla, slipa eller klä om.

Slit och släng är något vi helst vill sluta upp med i samhället idag. Men vad ska du göra av alla gamla prylar som hänger och slänger? Sök på hyr billiga förråd i Stockholm här så hittar du bra förråd till rimliga priser.

 

Tänk långsiktigt

Många familjer har som vana att byta ut sina möbler relativt snabbt och ersätta riktigt fina och funktionella pjäser med nya. Men är det verkligen klokt att slänga saker som fortfarande kan fylla en funktion? Ofta ångrar man sig om man slänger fullt dugliga saker eftersom det visar sig att de senare skulle ha kommit till nytta. Dina barn kan nämligen komma att behöva dem när de flyttar hemifrån. Det är dyrt som det är att skapa sitt första hem och även för dig som förälder kan det kosta en hel del om du ska hjälpa till med kontantinsats eller annat. Se till att spara pengar för detta redan när barnen är små och spara de prylar du tror kan komma till användning senare.

 

Retrotrenden är inne

Idag är det modernt och trendigt att blanda gammalt och nytt. Varva äldre möbler med nyinköpta dekorationsprylar och inredningssaker och skapa en intressant mix. Det kan också vara kul för dina barn att ha saker från olika perioder som ger ett affektionsvärde snarare än bara ett ekonomiskt värde. Retro är riktigt hett just nu och så är även hållbarhet och att tänka miljövänligt. Klä om, måla om och rusta upp gamla möbler till något häftigt igen.