Att utföra en renovering för att höja värdet på en bostad inför en försäljning kan vara en bra affär. Om du ska låna pengar för renoveringen blir det dock ännu viktigare att du renoverar på rätt sätt. I den här artikeln får du tips på hur du gör renoveringen till en vinstaffär.

Du har en bostadsrätt att sälja, men den är i behov av en renovering innan du kan sälja den och gå med vinst på försäljningen. Enda problemet är att du har en betalningsanmärkning vilket gör att möjligheterna för dig att få ett banklån är begränsade. På webbadressen brixo.se kan du läsa mer om dina möjligheter att få ett bra banklån trots betalningsanmärkning. Kanske finns det alltså trots allt en möjlighet för dig att genomföra den där renoveringen.

Renovera rätt för att höja värdet

Du har alltså en möjlighet att ta ett lån, renovera hemmet för att sälja det dyrare och sedan snabbt betala tillbaka lånet. För att du ska lyckas med detta bör du först fundera över vad det är i bostaden som behöver renoveras. Annika Creutzer som är expert på privatekonomi understryker i en artikel i Expressen att inte alla renoveringar är värdehöjande. Att till exempel bara byta ut ett kök som är i relativt bra skick är ett exempel på en renovering som inte höjer värdet. Anders Lewén som är fastighetsmäklare gör en liknande observation i Aftonbladet med tillägget att det knappast lönar sig om du satsar på extravaganser. Klokast är i stället att du satsar på en enkel och måttfull renovering. Det kan räcka med att du målar om för att bostadens helhetsintryck ska bli betydligt bättre och att du därmed får en värdeökning.

Tips på hur du kan höja värdet utan att det kostar skjortan

Tidningen Elle publicerade häromåret en bra lista på små billiga åtgärder du kan göra för att lyfta din bostad. Åtgärder som inte kostar särskilt mycket, men som ändå höjer helhetsintrycket på ett sätt som leder till värdeökning. Här följer några av de bästa knepen:

  • Byt ut handtag och knoppar
  • Byt ut bänkskivan i köket
  • Modernisera kaklet i badrummet genom att måla om det